• katja519

Näin norjalainen kasvuyritys korjasi diversiteettiongelman

Norjalainen kasvuyritys Unacast, jolla on toimistot Oslossa ja New Yorkissa, havahtui vuonna 2015 siihen, että heidän parinkymmenen hengen tiiminsä oli täynnä perustajajäsenten kopioita. Perustajat Kjartan Slette ja Thomas Walle olivat huomaamattaan rekrytoineet itsensä oloisia tiimiläisiä: saman ikäisiä, samasta taustasta olevia valkoisia miehiä. He olivat rakentaneet menestyneen firman, joka oli täynnä heidän kloonejaan."Kasvatimme meillä työskentelevien naisten määrää vuodessa 241% - yhteensä 41 prosenttiin koko työvoimasta." - Kjartan Slette, Unacastin perustaja

Miten Unacast toteutti muutoksen?


  1. He myönsivät ongelman ja alkoivat puhua siitä.

  2. Lisää sisäisiä keskusteluja ja puheet siitä, miten tämä voidaan korjata.

  3. He muodostivat ryhmän, joka aktiivisesti keskittyi diversiteettiin ja rekrytointiprosessiin.

  4. Koko yritys mukaan lukien johto ja perustajat sitoutuivat siihen, että tulevaisuuden menestyksen kannalta kriittinen tekijä on parantaa diversiteettiä.

  5. He myönsivät julkisesti mokanneensa.

  6. He kävivät läpi työkulttuurin ja kommunikaation.

  7. He uudelleenjulkistivat arvonsa.

  8. He paransivat rekrytointiprosessiaan, varmistaakseen etteivät piilevät ennakko-oletukset johda siihen, että he rekrytoivat vain itsensä kopioita.

  9. He julkaisivat monimuotoisuusmittariston.

  10. He hyväksyivät, että rekrytointiprosessi voi pitkittyä, jotta löydetään monimuotoisempia hakijoita, sillä laadusta ei haluta tinkiä.


Kysymykseen siitä, onko mahdollista löytää monimuotoista työvoimaa tai koodaavia naisia, Kjartan vastaa: “Ehdottomasti, mutta ei vielä kaikille yrityksille. Tästä syystä tästä työvoimasta täytyy kilpailla ja nähdä vaivaa sen eteen. Pitää myös olla valmistautunut hieman pidempään rekrytointiprosessiin. Startup ei saa koskaan tehdä kompromissia laadun suhteen.”


Lue lisää Kjartanin blogista Unacastin sivuilta täällä.


Author: InklusiivGot something to say? Share your D&I knowledge with the rest of our community. Contact hello@inklusiiv.org and suggest your blog idea. Subscribe to our newsletter at the bottom of this page for the latest D&I news.